Mr. Wessel de Boer

|

Mijn naam is Wessel de Boer. Ik ben werkzaam als advocaat bij Maartje Schaap Strafrechtadvocaten. In die hoedanigheid houd ik me onder meer bezig met (commune) strafzaken van diverse aard, rijbewijszaken en penitentiair rechtelijke aangelegenheden.

Ik heb in Groningen gestudeerd en heb daar de Master Rechtswetenschappelijk Onderzoek succesvol afgerond. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar stage gelopen in de PI Leeuwarden. Gedurende die stage heb ik een goed beeld gekregen van het reilen en zeilen binnen de inrichtingsmuren en de impact die detentie op mensen kan hebben.

Na mijn studie heb ik eerst een uitstapje gemaakt naar de bancaire sector. Daarna ben ik ruim vier jaar werkzaam geweest als (senior) gerechtsjurist in het strafrecht. Eerst bij het gerechtshof en later bij de rechtbank. Door deze ervaring heb ik veel inzicht gekregen in de rechterlijke oordeelsvorming. Ik kan u zodoende voorzien van een eerlijk advies en een realistisch verwachtingsmanagement (zonder gladde praatjes). Ik weet waar ik mijn juridische pijlen op moet richten en kan – mede aan de hand daarvan – de voor u meest passende en effectieve processtrategie bepalen.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door grondigheid, doorzettingsvermogen en oog voor de mens achter het label “verdachte”. Dit alles om u zo goed mogelijk bij te staan in het proces.

Voor meer informatie of vragen aan mr. De Boer kunt u hem e-mailen:
w.deboer@maartjeschaapstrafrecht.nl