Mr. Wilke Koopmans

|

Mijn naam is Wilke Koopmans en ik ben strafrechtadvocaat bij Maartje Schaap strafrechtadvocaten. Ik vertegenwoordig de belangen van cliënten in allerlei verschillende soorten strafzaken. Hierbij kunt u denken aan geweldszaken, zedenzaken, drugszaken en verkeersstrafzaken. Ook sta ik cliënten bij die te maken krijgen met het bestuursstrafrecht. Mijn werkwijze kenmerkt zich door betrokkenheid, een nauwe samenwerking met mijn cliënt, een kritische blik ten opzichte van het dossier en gedrevenheid om het uiterste uit de zaak te halen.

Ik heb rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen en behaalde zowel de master Strafrecht en Criminologie als Privaatrecht. Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages gelopen en heb ik als juridisch medewerker aan meerdere complexe en omvangrijke dossiers meegewerkt. In het kader van mijn afstudeerscriptie heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vraag in hoeverre een bekennende verklaring van een verdachte aan een politie-informant (“undercoveragent”) in strijd is met het zwijgrecht.

Af en toe verzorg ik pleittrainingen en lezingen aan studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben lid van de NVJSA (de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten) en aangesloten bij de Jonge Balie Groningen-Assen.

Zij is te volgen op:

Twitter @wilkekoopmans

Instagram @mrwilkekoopmans

Voor informatie of vragen aan mr. Koopmans kunt u haar e-mailen:

w.koopmans@maartjeschaapstrafrecht.nl