Geweldsdelict

|

Als u verdacht wordt van het plegen van een geweldsdelict is een goede verdediging van groot belang. Onder geweldsdelicten vallen strafbare feiten waarbij personen pijn of letsel wordt aangedaan of goederen worden vernield of beschadigd. Het dreigen met pijn / letsel of vernieling / beschadiging valt ook onder een geweldsdelict.

Veel voorkomende geweldsdelicten zijn bijvoorbeeld: vernieling, bedreiging, stalking, brandstichting, huiselijk geweld, openlijke geweldpleging, (zware) mishandeling, doodslag en moord.

Bij vervolging van een geweldsdelict kunnen politie en justitie dwangmiddelen inzetten. Deze dwangmiddelen variƫren per type geweldsdelict en kunnen zeer ingrijpend zijn! De strafmaat hangt af van het soort geweldsdelict en de ernst van het letsel. Wanneer u verdacht wordt van het plegen van een geweldsdelict luidt ons advies om zo spoedig mogelijk bijstand te verlangen van een strafrechtadvocaat. Onze advocaten zijn allen zeer ervaren op het gebied van geweldsdelicten en staan u graag bij.